НОВОСТИ

НСРС – Избор и именовања

21/06/2023

Посланици Народна скупштина Републике Српске у размотрили су тачку избор и именовања, након чега је у парламенту дата кратка пауза послије које ће се приступити гласању о тој тачки.

 

 

Комисија НСРС за избор и именовања једногласно је предложила Андреу Станковић за замјеника Омбудсмана за дјецу Републике Српске. Предсједник Комисије Илија Таминџија рекао је да Комисија једногласно упућује парламенту на разматрање и одлучивање имена 10 кандидата.

Он је рекао и да Комисија једногласно предлаже НСРС да Зорана Кисић буде изаберана за члана Комисије за жалбе. Комисија је предложила да Младен Лунић буде изабран за члана Републичке изборне комисије.

По окончању треће редовне сједнице, почеће седма посебна сједница о Приједлогу закона о измјени Закона о објављивању закона и других прописа Републике Српске.

Предсједник Народне скупштине Српске Ненад Стевандић рекао је раније да ће се Приједлогом Закона о измјенама закона и других прописа Српске регулисати да се у Службеном гласнику Српске не објављују одлуке високог представника јер нема легалитет.

У складу са одредбама скупштинског Пословника, на захтјев народних посланика, сазвана је седма посебна сједница Народне скупштине.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести