НОВОСТИ

НСРС сутра о новим министрима и судијама Уставног суда

13/03/2023

На сутрашњој другој редовној сједници Народне скупштине Републике Српске предвиђен је избор судија Уставног суда Српске и недостајућих министара у Влади Републике Српске, одлучено је на данашњем Колегијуму Народне скупштине на којем су утврђене измјене и допуне раније предложеног дневног реда.

 

НСРС

НСРС

 

Колегијум је прецизирао да су у коначни дневни ред уврштене двије нове тачке – Приједлог одлуке о избору судија Уставног суда Републике Српске и Приједлог одлуке о избору министара у Влади Републике Српске, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић предложио је да се Данијел Егић изабере за министра рада и борачко-инвалидске заштите, Селма Чабрић за министра породице, омладине и спорта, те Денис Шулић за министра трговине и туризма Републике Српске.

Нови министри ће положити свечану заклетву у Народној скупштини, као и нови народни посланици Зоран Кокановић /СП/ и Томица Стојановић /СДС/.

На захтјев Владе Републике Српске, са предложеног дневног реда повучен је консолидовани извјештај о извршењу буџета Републике Српске за првих шест мјесеци прошле године.

Колегијум је на захтјев СДС-а избор потпредсједника Народне скупштине Републике Српске са друге тачке предложеног дневног реда помјерио на претпосљедњу.

У вези са тачком Обавјештење о неким појавама од интереса за остваривање уставности и законитости, на сједници Народне скупштине одобрено је обраћање предсједника Уставног суда Републике Српске Џерарда Селмана.

На предложеном дневном реду налазе се и Приједлог програма рада Народне скупштине Републике Српске за ову годину, као и Приједлог закона о посебном регистру лица правоснажно осуђених за кривична дјела сексуалне злоупотребе и искориштавања дјеце, по хитном поступку, те Нацрт закона о измјенама и допунама Кривичног законика Републике Српске.

Међу предложеним тачкама дневног реда налази се и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Фонду за развој и запошљавање Републике Српске, по хитном поступку, те Приједлог закона о граду Прњавор, по хитном поступку.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести