НОВОСТИ

Обрадовић: Ништа јавни простор у БиХ није ујединило као закон у Српској

17/03/2023

Народни посланик Боривој Обрадовић реаговао је на приједлог да се у ПД ПС БиХ расправља о измјенама Кривичног закона у Републици Српској и поручио да бх. простор ништа није ујединило колико Нацрт закона у Српској.

 

 

“Забринутост сарајевске „тројке“ због нашег нацрта закона о измјенама Кривичног законика и приједлог резолуције у вези с тим, само је традиционално хватање у коло са онима који желе да наш јавни простор буде затрован и да људе затрпавају лажима, а све то највише с циљем да се не види ништа што је добро, поготово у Републици Српској. Од престанка рата ништа бх. простор, укључујући и међународну заједницу, није тако ујединило као нацрт нашег закона. Наглашавам нацрт закона о коме би тек требало да се води расправа. Ни чињеница да до данас имамо протекторат, да пола државе и најдемократскије земље признају нелегалног високог представника, да Уставни суд не поштоју Устав, да још увијек имамо стране судије, ништа од тога није ујединило бх. политичку и цивилну сцену. Најважније је да имамо параду поноса јер ће нам од тога свима бити боље. И да репер за напредак на европском путу буде то да се што грђе удара по Републици Српској”, рекао је Обрадовић.

11 посланика четворке у Представничком дому ПС БиХ упутило је Резуолуцију о праву на слободу изржавања у БиХ у складу са ЕУ стандардима.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести