НОВОСТИ

Од реторике предсједника Додика нико у БиХ није страдао – најбољи деманти Марфијевих подметања

07/11/2023

Од реторике предсједника Српске Милорада Додика нико у БиХ није страдао, што је најбољи деманти подметања Мајкла Марфија и Амбасаде САД, саопштено је из Кабинета предсједника Републике Српске.

 

 

– Његови сарадници и предсједник Републике лично, па чак и његова породица, под санкцијама су САД јер не пристају да се понашају супротно Уставу БиХ и Дејтонском споразуму, а то значи да не пристају на отимање имовине Републике Српске и надлежности које су јој дате Уставом БиХ у који се амбасадор Марфи куне – наводи се у одговору из Кабинета предсједника поводом саопштења из Амбасаде САД у којем се наводи да је, како кажу, сепаратистичка политика Милорада Додика опасна по стабилност не само БиХ већ и цијелог западног Балкана.

Из Кабинета наглашавају да мир и стабилност у БиХ не чувају они који се овдје понашају као Марфи и њему сличне колеге у Сарајеву.

– Мир и стабилност у БиХ чува се поштовањем Устава и Дејтонског мировног споразума, равноправношћу ентитета и народа. Мир у БиХ неће сачувати Марфијеве глупости нити пријетње због којих не осјећамо страх. Осјећамо стид због оних који их изричу – истакли су из Кабинета предсједника Српске.

Колико су озбиљна амбасада, навели су, говори податак да су објавили саопштење због наслова који не одражава суштину текста.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести