НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ: Протестима указано на границу између правде и неправде

03/09/2023

Одбор за заштиту права Срба у ФБиХ захвалио је свим Србима који су дошли на ентитетску границу да покажу да постоји граница између правде и неправде и протестују против неправедних оптужница које терете носиоце јавних функција у Републици Српској.

 

 

– Нарочито смо захвални организацијама проистеклим из Одбрамбено-отаџбинског рата које показују храброст и националну свијест о тежини положаја српског народа западно од ријеке Дрине – саопштено је из Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ.

Из Одбора су указали да су, с обзиром на то да им је забрањено одржавање протеста испред Тужилаштва БиХ, морали наћи мјесто гдје имају слободу да протестују, а то је Република Српска.

– Пет дана је политичко Сарајево спроводило терор над нашим члановима у намјери да нам блокира одржавање протеста испред зграде Тужилаштва БиХ. На крају су, кад смо испунили све њихове незаконите захтјеве, ипак донијели рјешење о забрани одржавања мирног протеста – подсјетили су из Одбора и прослиједили рјешење којим је забрањен мирни протест.

Протести под слоганом “Граница постоји” одржани су у петак, 1. септембра, на међуентитетским линијама код Источног Сарајева, Лопара, Добоја и Невесиња.

Окупљени грађани блокирали су саобраћај на пола сата у знак протеста због одлуке МУП-а Кантона Сарајево да Одбору за заштиту права Срба у ФБиХ не изда дозволу за протест пред Тужилаштвом БиХ због подизања оптужнице против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића.

Оптужницу против Додика и Лукића Тужилаштво БиХ подигло је због неспровођења одлука Кристијана Шмита.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести