НОВОСТИ

Одбрана писала Суду БиХ: “Процес против Додика и Лукића, из Сарајева, премјестити у Бањалуку

04/12/2023

Обрана предсједника Републике Српске Милорада Додика поднијела је Суду БиХ приједлог да судски поступак против предсједника Републике и в. д. директора Службеног гласника из Суда БиХ буде пренесен у Основни суд у Бањалуци, потврдио је адвокат Горан Бубић за РТРС.

Одбрана наводи да је мјесто извршења радњи, које се у оптужници стављају на терет Милораду Додику и Милошу Лукићу, на подручју Основног суда у Бањалуци, гдје обојица имају и пребивалиште. Такође, од шест свједока Тужилаштва БиХ предложених у оптужници, њих пет имају пребивалиште у надлежности Основног суда у Бањалуци.

 

Одбрана предсједника Додика затражила је премјештање процеса у Бањалуку и због сумње у објективност и непристрасност Суда БиХ.

 

Медији и јавност у Сарајеву, преносећи изјаве Кристијана Шмита, амбасадора САД-а и Велике Британије и званичника у Сарајеву прејудицирају кривицу и озбиљно контаминирају овај случај, неприхватљивим притиском на Суд БиХ, упозорва одбрана.

 

Адвокат Горан Бубић Суду БиХ је написао и да је важан разлог да суђење буде пребачено у Бањалуку – јавна полемика Милорада Додика и предсједника Суда БиХ Ранка Дебевеца.

 

Медији су 2020. године о овоме писали под насловима “Дебевец ће тужити Додика, због увреде”, “Додик је тај који незаконито прислушкује људе”, “Нека објави доказе о корупцији или слиједи тужба”.

 

Након оваквих натписа, одбрана закључује да због очигледне нетрпељивости између Додика и Дебевеца, суђење не може бити правично.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести