НОВОСТИ

“Одбранимо Српску”: Дио међународне заједнице од почетка ради на разградњи Дејтона

02/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да је дио међународне заједнице од почетка радио на разградњи Дејтонског споразума у циљ смањење улоге Републике Српске.

 

 

Додик, који је присуствовао трибини Покрета “Одбрана Српску”, рекао је да у Републици Српској постоји организован и истрајан отпор покушајима разарања Републике.

– Америка није Мајкл Марфи, није пар њих, Америка су и други људи – рекао је Додик.

Он је истакао да је постојала добра сарадња са Трамповом администрацијом, као и са Бушовом, док су демократе, како је рекао, на лажима о Србима направили каријере.

– Намјерно нас стављају у позицију да се бранимо и да на тај начин губимо вријеме. Најбоље би било да се бавимо развојним питањима и да имамо отворене платформе – рекао је Додик, додајући да покушавају да нанесу што веће губитке Српској, али да она и поред тога има највећи број пријатеља који и говоре да то јесу.

Предсједник Српске је нагласио да Срби нису заинтересовани да трајно живе у БиХ и да ће једног дана услиједити миран разлаз.

– Ми као Срби нисмо заинтересовани за БиХ да у њој трајно живимо. Наша политика је да се мирно разиђемо и једног дана ћемо се стварно мирно разићи – рекао је Додик.

Он је истакао да је веома важно да се оствари директан контакт са грађанима и да се прича о ономе шта их интересује.

– И нама се пружа платформа да предочимо оно шта мислимо да је најважније и како ћемо се кретати у будућности. Људи су веома заинтересовани за политичко кретање, за политичке односе. Ово показује и да су људи заинтересовани за Републику Српску – рекао је Додик.

Предсједник Српске захвалио је грађанима на присуству овој трибини, истичући да је веома важно предочити им виђење тренутне ситуације.

Предсједник Покрета “Одбрана Српске” Дарко Матијашевић рекао је да је Република Српска заиста угрожена, као и да за тренутно стање постоји забринутост што показује велики одзиви трибинама.

Он је истакао да је и челична воља, слога, јединство да институције и предсједник Српске на миран и демократски начин заштите Српску.

Трибини “Одбранимо Српску” присуствовали су и замјеник предсједавајуће Савјета министара Сташа Кошарац, министри у Влади Републике Српске, као и народни посланици.

Присутни су били и официри, ратни команданти, борци и њихови потомци, те велики број грађана.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести