НОВОСТИ

Одржана сједница Организационог одбора за помен жртвама геноцида НДХ

22/04/2024

Прва сједница Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина – геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту Доњој Градини одржана је данас у Бањалуци.

 

 

Предсједник Републике Српске Милорад Додик предсједавао је данас, у Палати Републике, првом сједницом Организационог одбора за обиљежавање парастоса и помена жртвама злочина-геноцида Независне Државе Хрватске у концентрационом логору Јасеновац и његовом највећем стратишту – Доњој Градини.

На сједници су изабрани предсједник и потпредсједници Организационог одбора и именовани чланови Извршног одбора, те је утврђен оквирни програм парастоса и помена жртвама злочина – геноцида, навео је предсједник Републике Српске.

Централна манифестација поводом 79 од пробоја логораша из усташког концентрационог логора Јасеновац и његовог највећег стратишта Доња Градина биће одржана 12. маја у Спомен-подручју Доња Градина, као и Духовна Академија у Козарској Дубици, одлучио је данас Организациони одбор којим је предсједавао предсједник Републике Српске Милорад Додик.

 

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести