НОВОСТИ

Орбан: Одлични односи са Српском, Будимпешта против употребе санкција

02/10/2023

Односи Мађарске и Републике Српске су одлични и обје стране чине све да ојачају сарадњу, истакао је мађарски премијер Виктор Орбан.

– Мађарска се снажно противи употреби санкција у случају БиХ и Срба у БиХ које због своје контрапродуктивне природе могу довести до ескалације тензија – саопштено је из прес- службе мађарског премијера након његовог састанка са предсједником Српске Милорадом Додиком.

 

Орбан је на састанку јасно ставио до знања да је очување стабилности западног Балкана изузетно важно за безбједност Мађарске и ЕУ, рекао је агенцији МТИ портпарол мађарског премијера Берталан Хаваши.

 

На састанку је истакнуто да су односи Мађарске и Републике Српске одлични и да се чини све да се сарадња ојача, што се огледа и у заједничким започетим пројектима.

 

– Разговарано је о томе да мађарске компаније имају значајан инвестициони и комерцијални потенцијал у финансијском сектору, енергетици и телекомуникацијама који намјеравају да искористе у БиХ – рекао је Хаваши.

 

Према његовим ријечима, мађарски премијер је изразио наду да ће БиХ у наредном периоду напредовати у процесу европских интеграција.

 

– Циљ је да током мађарског предсједавања ЕУ у другој половини 2024. године интеграција региона западног Балкана добије посебну пажњу у ЕУ – додао је Хаваши.

Остале Вијести