НОВОСТИ

Организација старјешина ВРС позвала на протест у Сарајеву: Престати са политичким оптужницама

28/08/2023

Организација старјешина Војске Републике Српске сматра да је крајње вријеме да се престане са политичким оптужницама, те у потпуности подржава мирни протест “Српска пред судом” најављен за петак, 1. септембар, испред Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

 

 

– Крајње је вријеме да се престане са политичким оптужницама, првенствено против предсједника Републике Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Српске Милоша Лукића због непоштовања одлука нелегалног и нелегитимног Кристијана Шмита. Подизање овакве оптужнице је ван свих правних и законских норми, али није неочекивана имајући у виду досадашњу праксу Тужилаштва и Суда БиХ – саопштено је из ове организације.

 

Старјешине Војске Српске подсјећају да је Република Српска настала у миру, да је сачувана и одбрањена у рату, међународно потврђена Дејтонским мировним споразумом, као међународним уговором највише правне снаге и да се то не смије и не може нико угрозити.

 

– Позивамо да се на протесту мирно и достојанствено да до знања свима да је Република Српска трајна категорија и да то не могу угрозити ни поједини страни мешетари, а ни Суд и Тужилаштво БиХ – истакли су из Организације старјешина Војске Српске.

 

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести