НОВОСТИ

Организација старјешина ВРС: Забраном окупљања не могу спријечити Србе да кажу шта мисле

31/08/2023

Предсједник Организације старјешина Војске Републике Српске Слободан Жупљанин изјавио је да је одлука МУП-а Сарајевског кантона да забрани за сутра најављени скуп подршке предсједнику Републике Милораду Додику и вршиоцу дужности директора Службеног гласника Српске Милошу Лукићу још један доказ политичке незрелости која долази из Федерације БиХ и неспособности кантоналног МУП-а.

 

 

– То је доказ да је МУП Кантона Сарајево потпуно неспособан да обезбиједи тај скуп, што је и сам потврдио. Не стоји образложење за одбијање давања дозволе. То потврђује и чињеницу да је МУП Републике Српске најбоља безбједносна агенција у БиХ и окружењу јер сваке године обезбјеђује најмање једну или двије манифестације које су много ризичније од најављеног скупа – рекао је Жупљанин и додао да је одлука о забрани доказ потпуне неодговорности из ФБиХ према политичким процесима у БиХ.

 

Он је истакао да се тиме неће ништа постићи, јер се српски народ неће спријечити да каже шта мисли о Суду и Тужилаштву БиХ и укупним процесима, а један од начина јесте и позив предсједника Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђа Радановића да Срби сутра дођу на линију разграничења са ФБиХ у својим локалним заједницама и обуставе саобраћај на 30 минута.

 

– У сваком случају, ово је још један доказ да се БиХ није одмакла од тамног вилајета и да нема спремност и способност да се о најважнијем питању разговара и да се чује истина. Једино рјешење је разговор и уважавање релевантних ставова свих – истакао је Жупљанин за Срну.

 

Он је поновио да ово показује да нема спремности из ФБиХ за дијалог, да се чује истина и шта Срби имају да кажу о оптужницама које су изазвале бурне реаговања и о укупним односима.

 

– Демократија је поражена, мада је није ни било у другом ентитету и то је проблем са којим ће се сви у БиХ суочавати дуги низ година – рекао је Жупљанин.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести