НОВОСТИ

Остојић: Ако неко зна шта је геноцид, онда је то српски народ

16/07/2023

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да ако неко зна шта је геноцид, онда је то српски народ, посебно онај дио који живи у Српској и на подручју БиХ, јер је преживио Јасеновац и бројна друга стратишта у којима му је било намијењено истребљење и у којима је над њим почињен геноцид.

 

 

Остојић је поручио да би због тога и новинар Динко Грухоњић, пошто је и сам поријеклом из Бањалуке, морао добро знати, као и сав српски народ у Републици Српској и на подручју БиХ шта је то геноцид и истребљење.

– Ако је више од 23.000 бораца Републике Српске у протеклом рату дало животе да би спријечило понављање геноцида над властитим народом, питање је како онда та држава може бити геноцидна и монструозна творевина, као што то Грухоњић наводи. Ако се узму у обзир све наведне и бројне друге историјске чињенице, питање је колико злонамјерне изјаве попут ове Грухоњића и сличних душебрижника уопште треба узимати у обзир и схватати озбиљно – изјавио је Остојић Срни.

Према његовим ријечима, по неписаном правилу сваке године у јулу свјетски моћници заједно са бошњачком политичком елитом врше снажан, синхронизован притисак на Републику Српску и српски народ са покушајем наметања оног што Српска никада неће прихватити као истину.

Сребреница се, како каже, упорно користи у намјери сатанизације Републике Српске и читавог српског народа с циљем да се прикаже као агресорски, злочиначки и геноцидан, а бошњачки народ жртвом те наводне агресије, злочина и геноцида.

Остојић сматра да је крајња намјера представити Републику Српску као резултат геноцида, обесмислити њено међународно утемељење и постојање, те створити формално-правно упориште за њено укидање.

– Овај пут се потрудио да у тој намјери помогне и новинар Динко Грухоњић који је гостујући на ТВ Н1 изјавио, с циљем сатанизације Републике Српске и протеклог Одбрамбено-отаџбинског рата, да је Република Српска геноцидна творевина и да је монструозно настала – истакао је Остојић.

Током протеста опозиције новинар Динко Грухоњић и водитељка Н1 уживо у програму послали срамне поруке да је Сребреница геноцид, а да је Република Српска геноцидна творевина.

Водитељка Н1 је рекла да је “РТС искористио фразу “Сребреничка дешавања” за геноцид у Сребреници”, на шта је Грухоњић рекао да су људи који живе у тој Републици Српској свјесни да је то све неодрживо, “ем што је монструзно јер је настала на начин на који је настала, па се у енергетском смислу не може добро завршити, ем што је /предсједник Српске Милорад/ Додик опљачкао све што је могао”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести