НОВОСТИ

Остојић: Надлежни да зауставе провокације Срба од учесника наводног марша мира

11/07/2023

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да је наводни марш мира Бошњака кроз Сребреницу са заставама такозване Армије БиХ провокација за српски народ и позвао надлежне институције да реагују и то зауставе.

 

– И ове године се наводни марш мира Бошњака кроз Сребреницу претворио у акт провоцирања српског народа јер су се у колони вијориле ратне заставе такозване АБиХ које српски народ Подриња подјећају на трогодишње страдања у којем је убијено 3.267 Срба са овог подручја – рекао је Остојић Срни.

 

Остојић је истакао да посљедњих година такозвани марш мира уноси све више немира у српске мјештане Подриња, да га прати ратнохушкачка реторика и да доводи до раста међунационалних тензија и нетрепељивости.

 

– Уколико се овакве провокације наставе, позивамо надлежне институције да реагују и да зауставе провоцирање и узнемиравања Срба из Сребренице и Подриња – поручио је Остојић.

 

Учесници такозваног марша мира, међу којим су била бројна дјеца и млади, прошли су јуче са ратним заставама такозване Армије БиХ кроз Сребреницу. На фотографијама су и дјеца која носе оружје и муслиманске ратне заставе.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести