НОВОСТИ

Остојић: Подршка протестима – нисмо се борили да живимо у протекторату

29/08/2023

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић изјавио је да подржава протесте заказане за 1. септембар пред Судом и Тужилаштвом БиХ како би дали подршку институцијама Српске и њеним представницима јер се српски борци нису борили да живе у протекторату.

 

 

“Борачка организација Републике Српске подржава најављене протесте у петак, 1. септембра, испред Суда и Тужилаштва БиХ. Не можемо допустити да нам странци одлучују о судбини. Мислим и на неизабране странце који се лажно представљају, али и на странце у правосудним институцијама”, рекао је Остојић Срни.

Остојић је рекао да постоји опасност, ако изостане отпор, да заживи унитарна БиХ, те да ће борачка популација увијек давати подршку институцијама Републике Српске и њеним представницима с циљем заштите стечених права и одбацивања наметнутих рјешења неизабраних странаца.

“Ми се нисмо борили да живимо у протекторату. Морамо изразити протест према наметнутим одлукама које воде ка унитарној БиХ. У прошлости су нам отимане надлежности, а сада оптужују представнике најважнијих институција у Републици Српској”, рекао је Остојић.

Предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђорђе Радановић поднио је у четвртак, 24. августа, захтјев за одржавање мирног скупа 1. септембра испред зграде Тужилаштва БиХ због политичке оптужнице против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника Српске” Милоша Лукића.

Тужилаштво БиХ подигло је 11. августа оптужницу против Додика и Лукића због непоштовања одлука Кристијана Шмита.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести