НОВОСТИ

Остојић: Увредљиво и провокативно Хуртићево понашање

13/11/2023

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је да је понашање министра за људска права и избјеглице у Савјету министара Севлида Хуртића током посјете Котор Варошу било непрофесионално, увредљиво и провокативно.

 

 

Остојић је истакао да БОРС осуђује одлуку Хуртића да се састане са организаторима марша у Котор Вароши на којем су ношене заставе са љиљанима, те обећање да ће им сносити трошкове адвоката уколико дође до судског процеса због тога.

– Овакав става министра није професионалан. То је позивање да се ради мимо закона, да се крши закон и то је стајање у заштиту оних који крше законе – рекао је Остојић.

Он је навео да стављање на једну страну у овако осјетљивим стварима, као што су питања из протеклог рата представља ширење мржње према српском народу.

– Уколико је Севлид Хуртић министар на нивоу БиХ требао би се тако и понашати. За њега сви грађани морају бити исти, због чега је његово понашање исказано приликом посљедње посјете Котор Вароши у најмању руку непрофесионално, увредљиво и провокативно – оцијенио је Остојић.

Министар за људска права и избјеглице у савјету министара Севлид Хуртић посјетио је јуче Котор Варош и састао се са члановима Организационог одбора “Марша мира”, који су добили прекршајне налоге и који су саслушани у просторијама МУП-а Републике Српске због ношења заставе са љиљанима.

Хуртић је понудио да сноси трошкове адвоката уколико дође до судског поступка против ових лица.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести