НОВОСТИ

Отворена бирачка мјеста у Српској и БиХ

17/12/2023

У неколико општина и градова у Републици Српској отворена за мјеста за гласање за изборе у Србији.

У Бањалуци се може гласати у Конзулату Србије и згради М тела-а.

Бирачко мјесто за парламентарне изборе у Србији отворено је јутрос у Центру за културу и образовање у Добоју и изборни процес се одвија без проблема, рекао је конзул у Генералном конзулату Србије у Бањалуци Перица Николић.

Николић је рекао новинарима да своје право на гласање може да оствари 950 уписаних бирача.

И у Приједору су јутрос отворена биралишта и гласање протиче без проблема.

Бирачко мјесто у Средњошколском центру у Мркоњић Граду отворено је јутрос на вријеме, а гласати може 175 држављана Србије, потврдио је предсједник бирачког одбора Марко Павловић.

Павловић је навео да на овом бирачком мјесту могу гласати држављани Србије који бораве у општинама Шипово, Језеро, Рибник и Мркоњић Град.

Бирачко мјесто у Средњошколском центру у Братунцу за данашње ванредне парламентарне изборе у Србији отворено је на вријеме и први гласачи су већ остварили своје бирачко право, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Коста Неговановић.

На овом бирачком мјесту у бирачки списак уписано је 785 држављана Србије који живе у Републици Српској, а до 25. новембра изјаснили су се да гласају у Братунцу.

Изборни дан почео је мирно, без сметњи и очекује се да ће тако и протећи.

Бирачко мјесто у Зворнику за гласање за републички парламент у Србији отворено је јутрос у 7.00 часова, рекао јепредсједник овог бирачког мјеста Страхиња Радаковић.

Радаковић је рекао да на бирачком списку има 776 гласача и да гласање протиче у најбољем реду.

У Србији су јутрос почели избори за републички и покрајински парламент, као и локалне скупштине у десетинама општина и градова, међу којима је и Београд.

Гласање у Генералном конзулату у Мостару, Дрвару

У Генералном конзулату Србије у Мостару јутрос је почело гласање на ванредним парламентарним изборима у Србији, изјавила је предсједник бирачког одбора Марија Бакоч.

Бирачко мјесто у Дрвару јутрос је отворено на вријеме, а право гласа на ванредним парламентарним изборима у Србији има 228 уписаних бирача, рекао је Срни предсједник бирачког одбора Стефан Недељковић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести