НОВОСТИ

Парламент Српске ће усвојити извјештај Међународне комисије о Сребреници

02/04/2024

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да ће Народна скупштина на наредној сједници усвојити извјештај Независне међународне комисија за истраживање страдања свих народа у сребреничкој регији од 1992. до 1995 године, коју је формирала Влада Српске.

 

 

Додик је рекао да је то одговор на ујудурму и незаконито поступање у вези приједлога резолуције о Сребреници о којој би Генерална скупштина УН-а требало да расправља.

Он је истакао да не постоји ниједaн разлог да ова резолуција буде усвојена у УН, јер је, како каже, ријеч о игри Британаца и Бошњака и покушају сатанизације Републике Српске и српског народа.

– У извјештају Комисије јасно стоји тврдња да није било геноцида у Сребреници и да је утврђено да је тамо са становишта Бошњака у читавом периоду рата страдала 3.741 особа, а да је више од 2.500 Срба. Имајући у виду да за геноцид мора да постоји намјера једног народа да билошки и физички елиминише други народ, а то није доказано ни у једној пресуди и није могуће доказати суђењем појединцима, озбиљна је подвала када они говоре да имају пресуде за појединце које се претварају у општу кривицу за Србе – навео је Додик на конференцији за новинаре након састанка странака владајуће коалиције на нивоу Републике Српске.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да је на састанку разговарано о важним питањима везаним за Републику Српску и коалиционе односе, најавивши да ће домаћин сљедећег састанка бити предсједник Демоса Недељко Чубриловић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести