НОВОСТИ

Парламент Српске подржао вето Цвијановићеве

27/06/2023

Посланици Народне скупштине Републике Српске двотрећинском већином подржали су вето српског члана и предсједавајуће Предсједништва БиХ Жељке Цвијановић о проглашењу закључака Предсједништва БиХ веома штетним по виталне интересе Републике Српске, који се односе на три споразума из Берлинског процеса усвојена без консензуса на шестој редовној сједници Предсједништва.

 

 

Посланици су усвојили одлуку о потврђивању Изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске по којој је Закључак за хитно усвајање Споразума о слободи кретања са личним картама на Западном Балкану, Споразума о признавању стручних квалификација доктора медицине, доктора денталне медицине и архитеката у контексту Централноевропског споразума о слободној трговини и Споразума о признавању квалификација високог образовања на Западном Балкану, усвојен без консензуса на шестој редовној сједници Предсједништва БиХ, одржаној 21. јуна, веома штетан по виталне интересе Републике Српске.

 

 

Усвојена је и одлука о потврђивању Изјаве члана Предсједништва БиХ из Републике Српске по којој је Закључак за усвајање Акционог плана за испуњавање 14 кључних приоритета из Мишљења Европске комисије о Захтјеву БиХ за чланство у Европској унији, усвојен без консензуса на шестој редовној сједници Предсједништва БиХ, одржаној 21. јуна, веома штетан по виталне интересе Републике Српске.

Посланици су на деветој посебној сједници усвојили и закључке владајуће коалиције.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести