НОВОСТИ

Павловић: Судски процес против Додика и Лукића је напад на институције Српске

10/12/2023

Судски процес пред Судом БиХ, против предсједника Републике Српске Милорада Додика и в.д. директора Службеног гласника Милоша Лукића је напад на институције Српске и српски народ а не приватна ствар како се покушава представити, рекао је директор Центра за друштвено-политичка истраживања Душан Павловић гостујући у трећем подкасту “Граница постоји”.

 

 

То се не дешава први пут, видјели смо и кроз историју, рекао је Павловић, објашњавајући шири контекст дешавања.

“Сви бивши предсједници Републике Српске су били дехуманизовани, сатанизовани и криминализовани у ФБиХ али и у западним круговима, медијским и политичким. Сваки предсједник Републике Српске, предсједник Народне скупштине Републике Српске, дакле свако ко је покушавао да одбрани позиције и опстанак Републике Српске. Ко год каже да је ово сада приватна ствар против господина Додика или господина Лукића, тај је комплетан идиот или није свјестан реалности око себе”, рекао је Павловић.

Павловић је додао и да непријатељ покушава да искриви слику реалности не презајући да искористи сва могућа средства.

“Они нам управо кроз наративе које гурају у медије или уопште политички простор, сужавају слику реалности. То нам непријатељи константно раде. То је шокантно поготово ако долази од наших људи зато што је то равно велеиздаји. Да сутра ја то кажем, то је равно велеиздаји у контексту стварања Републике Српске”, каже он.

Говорећи о стручно-консултативном састанку о новонасталој ситуацији у вези са судским поступком против предсједника Додика,а који је окупио правне експерте Павловић је истакао да су озбиљност тренутка управо препознали међународно признати стручњаци.

“Ставили су се на располагање у сваком тренутку. Оставиће своје обавезе и помоћи Републици Српској. Људи препознају озбиљност тренутка. Господин Бранко Лукић је био 18-19 година у хашком трибуналу као бранилац генерала Младића. Дакле, озбиљан свјетски стручњак. И онда се неко нађе паметан, посебно из српског народа и каже да је то приватна ствар. Такве би ствари морало санкционисати”, каже Павловић.

Павловић је у подкасту “Граница постоји” закључио да политички запад постаје све нервознији и покушава убрзано да ријеши ствари те да је политичко Сарајево на становишту да у наредне двије године мора да направи предуслове за стварање унитарне БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести