НОВОСТИ

Пејаковић: Процес против Додика фарса и политичко суђење

25/10/2023

Познати глумац и музичар Никола Коља Пејаковић рекао је да је процес против легално изабраног предсједника Републике Српске Милорада Додика пред Судом БиХ фарса и политичко суђење, те да странци покушавају да утичу на политички живот у БиХ, према којој се понашају као да је земља “трећег свијета”.

– То је политичко суђење. Кадија те тужи, кадија ти суди. Они /странци/ у суштини покушавају да утичу на политички живот у БиХ и само нам то показују, а ми Срби то знамо, јер смо жртве те хајке која се водила – рекао је Пејаковић.

 

Према његовим ријечима, странци су од самог почетка отимали од Републике Српске њене симболе државности.

 

– То се све полако скидало и дошли су да суде нашем предсједнику, легално изабраном. Странци се према нама понашају као према земљи “трећег свијета” и смјењују наше предсједнике и министре. Ко то ради? То је вјероватно исто питање зашто је почео рат и зашто се распала Југославија – рекао је Пејаковић.

 

Он је за АТВ оцијенио да БиХ није земља, већ колонија, чим има стране судије и “главате господине”.

 

– То све личи на Кочићева времена и на те, како их је он називао, `главате господине`. И даље се понашају према БиХ као колонији, а она и јесте колонија чим имате странца, изнад свих институција, формално или неформално, није ни важно, и када имате стране судије ту нема државе, ни независности ни демократије – поручио је Пејаковић.

 

Пејаковић је оцијенио да је БиХ направљена да се распадне.

 

– Не знам да ли игдје постоји високи представник, шта то значи? То је комедија, то је фарса. Та земља је направљена да се распадне, са силним министрима и системом. Чак је и застава плавожута. Та боја је карактеристична, чим се појави то је нека игра – навео је он.

 

Он је подсјетио да је то био грађански рат и да није било никакве агресије, али се тај наратив понавља.

 

– Нису људи гинули за ваздух него за ту воду и земљу и у том смислу не треба да се играју са тим. То је црвена линија. Нема ниједног политичара у Српској који је Србин и који има имало мозга, а да ће на то пристати – каже Пејаковић.

 

Пејаковић наглашава да у БиХ нико не жели рат, а да су странци ти који све “закувавају”.

 

– Радим у Сарајеву и знам да нико неће рат, а ако неким случајем почне, не дај Боже, то не може без странаца – рекао је Пејаковић, који је и редитељ и сценариста.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести