НОВОСТИ

Перишић: Бошњаци ударајући на Дејтон руше БиХ

22/07/2023

Политички аналитичар Срђан Перишић изјавио је да су Бошњаци толико заслијепљени мржњом према Републици Српској да не виде како ударајући на њу и Дејтонски споразум заправо руше БиХ.

 

– Једино знају да држе тензије према Србији, али ту се мора знати да ово раде по америчком диктату – рекао је Перишић поводом изјаве министра иностраних послова у Савјету министара Елмадина Конаковића да Београд и Бањалука, који су најавили окупљање свих државних органа почетком августа на територији Српске, руше територијални интегритет БиХ.

 

Перишић је нагласио да Конаковић ради по сарајевској политици коју је успоставила СДА на чијем челу је Бакир Изетбеговић и гдје се константно шаљу провокативне изјаве према Србији и њеном предсједнику.

 

– Конаковић је наставио тамо гдје је стала бивши министар Бисера Турковић, кадар Изетбеговића – рекао је Перишић за Вечерње новости.

 

Он је упозорио да бошњачка политика настоји посредством Конаковића да тотално узурпира дипломатију БиХ.

 

– Сарајево жели да оно једино креира политике у БиХ, а поготово да угуше Републику Српску – додао је Перишић.

 

Предсједници Србије Александар Вучић и Републике Српске Милорад Додик договорили су да се почетком августа на територији Републике Српске окупе сви државни органи, што је изазвало негативне реакције Сарајева.

 

Конаковић је тим поводом поручио да Београд и Бањалука руше територијални интегритет БиХ и да својим порукама не доприносе стабилности региона и међусобном уважавању.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести