НОВОСТИ

Перишић: САД желе да персонализују напад на Милорада Додика

23/10/2023

САД желе да прикажу да је овај напад према Милораду Додику као предсједнику Републике Српске искључиво усмјерен на његову личност, а не на функцију предсједника Српске, изјавио је универзитетски професор Срђан Перишић.

Перишић је оцијенио да су САД из тог разлога увеле санкције Горици и Игору Додик.

 

– САД желе да то персонализују. Фокусирају се на личност, као да је он непогодан за ту позицију. Виде да Додик има снажну подршку грађана и ове санкције су усмјерене у правцу да се прекине та подршка – рекао је Перишић.

 

Перишић је напоменуо да је други разлог увођења санкција тај да се Додик поколеба у одбрани и политици коју заступа, а то је одбрана и очување Републике у њеном политичком и уставном капацитету.

 

– Ово није ништа ново, САД су то радиле и раније. Ово је дио сатанизације Додика не би ли се Србима у Српској он представио као човјек који ради само за своје личне интересе и не ради за Српску. Та сатанизација постоји већ дуго и према руском предсједнику Владимиру Путину. Подигли су оптужницу против Путина, желе да га хапсе и многе државе су то подржале, а све је кренуло из Вашингтона – закључио је Перишић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести