НОВОСТИ

Перишић: Суђење Додику геополитичко суђење Српској

17/01/2024

Суђење предсједнику Милораду Додику је геополитичко суђење самој Републици Српској и то није преко ноћи већ је почело одмах након Дејтонског споразума, изјавио је политиколог Срђан Перишић у емисији “Српска пред судом”.

– Сви политичари у Српској и Србији од 1992. године до данас преварени су од Запада. Преварен је Радован Караџић, па је затворен, и Биљана Плавшић, па је и она затворена, преварени су и Милошевић, Ђинђић, Тадић, Коштуница и Вучић – каже Перишић.

 

Перишић наглашава да је предсједник Републике Српске Милорад Додик једини који је на вријеме схватио да је преварен од Запада – зато је и подвукао црвену линију и пружио отпор.

 

– Додик је једини од преварених српских политичара посљедње 32 године који је схватио да је преварен. И рекао: “Нећете да ме лажете, да варамо Републику Српску. Ја подвлачим црвене линије. И саопштавам их. Пружам вама отпор”. Зато на њега и ударају! – нагласио је  Перишић.

 

Перишић наглашава да ЕУ нису за наметање било каквих одлука у БиХ, али да “коло” воде САД и Велика Британија.

 

– Српска ће на то пружити отпор. Једино што ће има остати као опција, јесте војна сила, али то је и њихов крај. Поставља се питање против кога ће је употребити, јер Република Српска нема војску – поручио је Срђан Перишић, политиколог и професор геополитике и међународних односа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести