НОВОСТИ

Петковић: Наредне седмице посебна сједница ПД ПС БиХ о поништавању Шмитових одлука

11/04/2024

Правник и посланик у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић рекао је да би до краја наредне седмице требало да буде одржана посебна сједница овог дома на којој би требало да буде разматран захтјев српских посланика за поништавање измјена Изборног закона које је наметнуо Кристијан Шмит.

– Јуче су ме контактирале колеге из Клуба посланика СНСД-а и рекли да планирају заказивање посебне сједнице Представничког дома ПС БиХ. Позвали су и нас из Српског клуба да ту иниицјативу подржимо, што смо и учинили. Очекујемо да до краја сљедеће седмице буде одржана посебна сједница – рекао је Петковић за РТРС.

 

Он је навео да формално не постоји препрека за одржавање сједнице, али да ће бошњачки посланици сигурно покушати да спријече да се ово питање нађе на дневном реду.

 

Петковић је истакао да је неприхватљиво да неизабрани странац намеће законе, додајући да је невјероватно да постоје посланици који сматрају да је то нормално.

 

Управо због тога, Петковић сумња да ће у Представничком дому постојати већина и да ће приједлог српских посланика добити подршку.

 

– Сумњам да ће се то десити знајући како гласају Бошњаци и да неће донијети нешто што је у супротности са ставом ОХР-а и страних амбасада – рекао је он.

 

Петковић сматра да је због тог извјесније рјешење доношење изборног закона Републике Српске.

 

Остале Вијести