НОВОСТИ

СЛОМ НИЈЕМАЦА ЗА САМО 45 ДАНА: Солунски фронт био једна од раскрсница српског народа |

ЧУВЕНА ПОБЈЕДА Нијемце протјерали из Вишеграда, све мирисало на барут, улице пуне крви… |

СЛАВЕ Божић, Митровдан и Ђурђевдан, али и Бајрам, баба Божана посљедња горанска хришћанка! |

НАЈПОЗНАТИЈИ СРБИН ОТЈЕРАН У ЈАНЧАРЕ Био најмоћнија фигура уз султана, али и миљеник његове жене |

Ученици основних школа кроз игру учили о значају рециклирања пластике и заштити природе |

Сутра у Храму Светог великомученика Георгија дочек чудотворне иконе Пресвете Богородице Брзопомоћнице |

НСРС сутра о Приједлогу резолуције о заштити Срба; Српска уз свој народ на КиМ |

ЗБОГ КРАЉА НА СТРИЈЕЉАЊЕ, АЛИ ЈЕ ПРЕЖИВИО МЕТАК! Голи и везани, али од пјесме не одустају! |

Додик: Српска институционално стабилна, поштује Устав и Дејтонски споразум |

Којић: Политике Додика и Цвијановићеве препознате у свијету |

Нова провокација тзв. косовске полиције у Звечану, возилом ушли у улицу гдје су окупљени Срби (ФОТО) |

Петковић: Сарајево прича да је Шмит припремио закон о имовини

23/03/2023

Уколико би Кристијан Шмит покушао да наметне закон о имовини, Република Српска би морала да направи ригорозније кораке него када је Валентин Инцко наметнуо такозвани Закон о забрани негирању геноцида, рекао је посланик Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Милан Петковић.

 

 

– Мислим да ће се овај пут морати ићи у повлачење из свих институција БиХ. Сада много ригорозније. Овдје би се морале повући све судије, сви наши генерали и официри из ОС БиХ, морамо се повући апсолутно сви из институција које се тичу и државне службе и СИПА, једнсоставно вратити се комплет у своју територију – рекао је Петковић за АТВ.

Он каже да није питање “како ћемо се понашати, већ кад ћемо се понашати тако”, додајући да се у Сарајеву већ прича да је Шмит припремио тај закон.

– Јуче сам у Сарајеву био, чуо сам приче. Тамо се прича да ће он ићи у наметање тога закона. Ако Кристијан Шмит наметне тај закон, ја нисам сигуран у ком смјеру ће се одвијати политичка и безбједносна ситуација – рекао је он.

Петковић каже да је очито да је закон већ смишљен и спреман.

– Озбиљни људи већ причају о том да је тај закон Кристијан Шмит већ припремио. Они га једноставно и прижељкују и призивају – рекао је он и додао да се тиме прижељкује хаос.

Објаснио је шта би тај закон значио.

– То је као да неко вама дође вашој кући и каже ми вама одузимамо кућу, односно, нећемо вам одузети кућу, она се само више неће водити на вама. Али, кад будете хтјели мијењати прозоре ми ћемо ставити прозоре, кад будемо хтјели да вам заврнемо гријање, ми ћемо то уардити… Е, то се жели нама урадити. Република Српска остаје Република Српска, али се имовина води на БиХ, па кад ми одлучимо да градимо ауто-пут, кажу нам “а, не, не, не можете ви градити ауто-пут”. Можете, али морате тражити сагласност БиХ. Е, сад, сагласност не можемо данас дати зато што нас данас “боли зуб, па сутра морамо ићи тетки по лијек”… Тако ће нас доводити до једног лудила да нас на све начине уцјењују и ограничавају. Као што су нас сада ограничавали. “Јесте то имовина Републике Српске, али не можете градити аеродром у Требињу. Па не можете градити ХЕ Бук Бијела. С овим би било још више” – рекао је Петковић.

Нагласио је да то заправо значи нестанак Републике Српске “на мала врата”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести