НОВОСТИ

Петронијевић: Притисак на Србију и Српску расте због америчких избора

26/01/2024

Адвокат Горан Петронијевић оцијенио је да Американци и Запад појачавају притисак на Србију и Републику Српску јер им се жури да сва спорна питања ријеше прије америчких предсједничких избора у новембру.

Петронијевић сматра да Срби треба да издрже још неко вријеме како не би дошло до ескалације прилика у региону, коју изазива Приштина уз подршку својих савезника.

 

– Американци журе и види се да паралелно са Србијом притискају и Републику Српску, јер када почну избори неће имати маневарског простора да то раде. Зато треба издржати, а ако у САД побиједи суверенистичка идеја, односно Доналд Трамп, ситуација на Косову и Метохији и у региону не би била иста – рекао је Петронијевић за Телевизију К1.

 

Он је указао на то да је за суверенисте Америка на првом мјесту, за разлику од глобалиста и садашњег предсједника САД Џозефа Бајдена којима требају сукоби, додајући да Трамп у свом предсједничком мандату није почео ниједан сукоб у свијету.

 

– Трамп је само симбол идеје и идеологије суверенизма која је веома значајна. Она јача и у Европи, гдје уз мађарског премијера Виктора Орбана сада на власти у Словачкој имамо Роберта Фица. Ако буде пет суверенистичких лидера у Европи, ЕУ више неће моћи да донесе ниједну одлуку против међународног права – рекао је Петронијевић.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести