НОВОСТИ

Петровић о одлуци Уставног суда: Грађани Српске ће највише испаштати

29/02/2024

Запрепаштени смо одлуком Уставног суда Републике Српске да поништи одлуку Регулаторне комисије за енергетику Српске, којом су уведене тарифне групе у јавном снабдијевању, рекао је Лука Петровић генерални директор Електропривреде Републике Српске.

Каже да је Уствни суд донио одлуку да сада они, који су трошили више електричне енергије плаћају јефтинију струју, а ови који су, како истиче, користили рационално, плаћају по већој цијени.

 

– Када се све сабере, грађани који су нерационално трошили струју, добиће снижење рачуна за март, а они који су рационално трошили, добиће повећање – наводи Петровић.

 

Наводи да ће повећање одредити Регулаторна агенција за енергетику.

 

– Испоставиће се јединствена цијена и за рационалне и за нерационалне купце. Рационалних купаца, односно купаца који имају нормалну потрошњу има 86 одсто и њима ће се сигурно повећати цијена струје, управо због ове одлуке Уставног суда – каже Петровић, додајући да ће сада највише испаштати грашани.

 

Петровић каже да када су добили ову вијест, мислили су да се ради о одлуци Уставног суда БиХ.

 

Подсјећамо, Уставни суд Републике Српске одлучио је на јучерашњој сједници да тарифе за обрачун електричне енергије које се примјењују од 15. децембра 2022. године нису у складу са Уставом Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести