НОВОСТИ

Петровић: Сарадња са Србијом допринијеће већој размјени искустава и идеја

08/08/2023

Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић рекао је да су изазови у области безбједности саобраћаја сваки дан све већи, а сарадња са Агенцијом за безбедност саобраћаја Србије значајно ће допринијети већој размјени искустава и идеја, те већој примјени нових стандарда у овој области.

 

 

Петровић је директору Агенције за безбједност саобраћаја Србије Бранку Стаматовићу, са којим се састао јуче у Бањалуци, захвалио на подршци и указаном повјерењу, те додао да ће резултати сарадње бити видљиви у што скоријем периоду.

– Као најближе братске државе, радимо на подстицању и јачању сарадње у унапређењу безбједности саобраћаја, улажемо напоре и дајемо стручан допринос, како би се нашим грађанима осигурали безбједно кретање – рекао је Петровић за Срну.

Он је навео да ће у оквиру сарадње бити омогућена и размјена искустава и идеја стручњака, како би путеви у Српској били што безбједнији, али и како би се свијест грађана о значају поштовања културе у саобраћају подигла на што виши ниво.

Стаматовић, који је Агенцији за безбједност саобраћаја Српске уручио 4.000 комада штампаних издања књиге “Пажљивкова правила у саобраћају”, 30 дјечијих ауто-сједишта и полигона са саобраћајним знацима, изразио је задовољство што Србија и Република Српска заједно настављају да улажу напоре у унапређивању безбједности саобраћаја.

Он је навео да је овом приликом дефинисан допринос јачању те сарадње, нарочито у погледу безбједности дјеце, као најмлађих учесника у саобраћају.

– Ово је прави примјер добре праксе, гдје постоји велики потенцијал да се кроз низ заједничких активности и кампања реализују веома значајни пројекти – истакао је Стаматовић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести