НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Подршка грађана институцијама Српске – скупови “Граница постоји” у Власеници и Оштрој Луци

07/09/2023

Након Источног Сарајева, Добоја, Лопара и Невесиња, скупови подршке институцијама Српске – “Граница постоји” сутра у 18 часова биће одржани на међуентитетској линији у Копривни код Оштре Луке и у Лукама код Власенице.

 

 

На овакав потез грађани Српске одлучили су се након што им је МУП-а Кантона Сарајево забранио да се окупе испред правосудних институција у Сарајаву да би тамо изразили незадовољстово због подизања оптужнице против предсједника Републике и в.д. директора Службеног гласника.

Мјештани Власенице сложни – народ мора да изађе на протест и на тај начин пошаље поруку Шмиту и његовим заговорницима да ће увијек чувати институције Републике Српске. Подршка је то предсједнику Републике и вршиоцу дужности директора Службеног гласника против којих је Тужилаштво БиХ подигло политичку оптужницу због непоштовања наметнутих одлука Кристијана Шмита.

– Подизање оптужнице против предсједника Републике Српске је напад на институцију система Републику Српску и српски народ – каже Павле Бунијевац.

Весна Пајић истиче да је Шмит негелаган, само звани и такозвани високи представник.

– Ако он мисли да проводи њемачку демократију софистицирано какву они проводе у Њемачкој према Русима, онда је то страшно – додала је она.

Протесте организују удружења проистекла из Одбрамбено-отаџбинског рата. Политичким поступцима бх правосуђа и Кристијана Шмита, кажу, нису угрожени појединци већ институције Српске.

– Угрожене су тзв. високим представником кога зна читав свијет нико није признао и дијелом наших људи из Републике Српске који су се солидарисали са међународномзаједницом и тим тзв. високим представником кога нико не призна него само Сарајево и дио опозиције који иду свјесно да руше институције Српске. Ми борци им поручујемо да то никада дозволити нећемо – рекао је Саво Кљештан представник борачке популације Власеница.

Протести ће сутра у 18 часова бити одржани и у Копривни код Оштре Луке. Они који планирају на скуп “Граница постоји” поручују да неће дозволити да о Републици Српској одлучују неизабрани странци, већ демократски изабрани представници народа.

– Нека нас пусте на миру да живимо у својој Републици Српској. И заиста нам тај Шмит не треба, и не знам што се он толико боре да он дође и да он нама одређује докле је наше и како треба да живимо. Једноставно, не дамо своју Републику Српску! А све народе друге поштујемо – поручила је Здравка Карлица предсједница Организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила града Приједора.

Војислав Кондић предсједник Борачке организације града Приједора истиче да су Борачка организација, организације проистекле из Одбрамбено-отаџбинског рата и друге патриотске организације прве које треба да стану у заштиту институција и одбрану начела и законитости везано за Републику Српску.

Мирни протести подршке иснтитуцијама Републике Српске ,под слоганом “Граница постоји” , одржани су прошллог петка, на ентитетској граници код Источног Сарајева, Лопара, Добоја и Невесиња.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести