НОВОСТИ

Подршка организацијама које се баве унапређењем положаја обољелих од ријетких болести

22/02/2024

Српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић и супруга предсједника Србије Тамара Вучић данас су на састанку у Бањалуци изразиле пуну подршку организацијама и удружењима које се баве унапређењем положаја обољелих од ријетких болести и породицама које се сусрећу са великим изазовима током лијечења.

 

 

Током сусрета размијениле су мишљење и искуства о положају особа обољелих од ријетких болести у Републици Српској и Србији, као и о институционалним механизмима подршке обољелима од ријетких болести и њиховим породицама.

Саговорнице су разговарале у Палати Републике уочи заједничког учешћа на скупу под називом “У сусрет Дану ријетких болести” у Бањалуци.

Цвијановић је оцијенила је да је скуп “У сусрет Дану ријетких болести”, у организацији Савеза за ријетке болести Републике Српске, а под покровитељством предсједника Републике, прилика да се пацијентима и њиховим породицама још једном пошаље снажна порука да нису усамљени у својој свакодневној борби.

Састанку су присуствовали генерални конзул Републике Србије у Бањалуци Милош Вујић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и декан Медицинског факултета Универзитета у Бањалуци Ранко Шкрбић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести