НОВОСТИ

Шпирић: Српски делегати досљедно поштују закључке Скупштине Српске |

Бореновић одговорио Тривићевој: Ништа не би постигла да није било мене и партије |

Тривић: Бореновић није смио на црту Додику |

Ковачевић: Република Српска није крпа којом може да се брише под |

Вишковић: Имовина прије 30 година уграђена у Устав Српске – Комшић и Бећировић немају ту шта да траже |

СВЕ ОТИШЛО У НЕПОВРАТ ЗБОГ ЈЕДНОГ ПРЕСРЕТНУТОГ ПИСМА… Да је Карађорђе прихватио ово, историја Србије би изгледала ПОТПУНО ДРУГАЧИЈЕ! |

ТАЈНЕ ИЗ ЋЕЛИЈЕ 1.121 У КОЈОЈ ЈЕ БОРАВИО МИЛОШЕВИЋ! Био је свјетска ексклузива без премца, нудили су баснословне суме новца за његове фотографије! |

Удружење логораша: Пуна подршка институцијама Српске у заштити националног интереса Срба и очувања Српске |

Нешић: Неће проћи Бећировићев и Комшићев закон о имовини |

Егић: Успјели смо да испоштујемо све захтјеве борачке популације |

Покрет Слободна Српска: Подршка Додику, оптужница – политичко насиље

15/08/2023

Из Покрета Слободна Српска поручили су да пружају апсолутну подршку предсједнику Републике Српске Милораду Додику у борби за опстанак Српске и очување српских огњишта у БиХ, а оптужницу Тужилаштва БиХ против њега оцијенили као политичко насиље с циљем рушења предсједничке институције.

 

Овај покрет, који окупља Србе поријеклом из Српске који живе и раде у Србији, у писму подршке Додику позвао је све релевантне политичке актере на политичкој сцени Републике Српске, без обзира на разлике и идеологију, да подрже предсједника Српске јер то данас значи подршку Српској.

 

– Не можемо остати нијеми на политичко насиље које се ових дана спроводи над вама с циљем да се инстутуција председника Републике Српске уруши и сведе на прост чин именовања од страних нелегитимних изасланика где би избори били само формални чин и представа за међународну заједницу – истичу из Покрета Слободна Српска.

 

У писму се оцјењује да је подизање оптужнице против Додика ништа друго него политичко мешетарње оних који су на ове просторе дошли да заврше оно што су започели њихови очеви и дједови у Другом свјетском рату.

 

Такозвани високи представник за БиХ није ништа друго, наводи се у тексту, него оруђе у рукама оних који су три пута у 20. вијеку посезали за биолошким уништењем Срба.

 

– Ваша борба због свега наведеног данас представља свети чин и симболизује истрајност једног народа да живи свој на своме. Свјесни опасности која се над нама надвила, Покрет Слободна Српска све своје капацитете ставиће у одбрану интереса Републике Српске јер је очигледно да неко жели да се заврши оно што је /Анте/ Павелић почео, а /Алија/ Изетбеговић покушао да настави – наводе из овог покрета.

 

У писму се истиче да свима треба да буде јасно да без Републике Српске нема ни БиХ и да они који ударају на Српску “подривају опстанак ове творевине која није жеља ни Срба, али ни Хрвата и Бошњака”.

 

– Сматрамо да је могуће и нужно да Српска буде независна уз потенцирање максимилизације сарадње са братском Србијом која је од како је води Александар Вучић стала уз Српску – напомиње се у писму Додику.

 

Из Покрета Слободна Српска указују да су народ, нација и држава – суштина њиховог политичког дјеловања.

 

– Добро знамо да српски народ не може заокружити независност и у пуном формату добити државу ако не саберемо све своје снаге ка истом циљу, а то је коначна независност. Вјера, част, понос су три света полазишта на којима почива наша слобода, а, добро знамо да за наш народ никада није и неће бити слободе без државе – проручује се у писму Додику из Покрета Слободна Српска чији је предсједник Велисав Вуковић.

 

Тужилаштво БиХ подигло је у петак, 11. августа, оптужницу против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милоша Лукића због неизвршавање одлука Кристијана Шмита. Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести