НОВОСТИ

“Политичко – правни процеси против предсједника Српске и незаконито дјеловање нелегалног високог представника за БиХ”

22/12/2023

На Факултету политичких наука Универзитета у Бањалуци данас ће бити одржан округли сто о актуелној теми “Политичко – правни процеси против предсједника Републике Српске и незаконито дјеловање нелегалног високог представника за БиХ”.

Скуп организију студенти међународних студија, другог циклуса.

 

– БиХ се налази у неоколонијалној окупацији, земља у којој нема слободе. Петар Кочић је давно рекао тамо гдје нема слободе, нема ни правде. Дио Бошњачког корпуса јасно заговара да им је окупација природно стање. Србима то никада није било – рекла је Нина Сајић, професор Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци гостујући у  Јутарњем програму.

 

Славен Кнежевић студент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци истакао је да је процес који се води против легално изабраног предсједника Републике Српске нелегалан процес.

 

– Милорад Додик представља највећу баријеру централизованој БиХ – истакао је Кнежевић.

 

Студент Факултета политичких наука Универзитета у Бањалуци Игор Туцаковић сматра да је ово питање од националног интереса.

 

– Ако не будемо истрајни нећемо опстати овдје. Позивам све институције да будемо саборни и јединствени, јер овдје нема повратка. Гдје год нисмо задржали своју државност, нисмо опстали и тамо нас нема. По сваку цијену морамо сачувати Републику Српску – рекао је Туцаковић.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести