НОВОСТИ

“Посљедњу ријеч у БиХ имају искључиво демократски изабрани представници народа”

06/03/2024

Посљедњу ријеч у БиХ имају искључиво демократски изабрани представници народа и тиме показујемо да можемо бити дио европске заједнице, као суверена и самостална земља. Стабилна, дејтонска, уставна и самостална БиХ неопходна је региону и ЕУ и заједно с партнерима из Федерације спремно чекамо позитиван одговор, написао је предсједник Српске Милорад Додик у објави на друштвеној мрежи Икс.

– Датум се примакао и на Европи остаје да покаже да ли њом доминирају снаге које се залажу за процес проширења и које ће искрено поздравити све што смо до сада урадили у кратком року или ће побиједити противници проширења. Учинили смо немогуће у БиХ могућим – дошли смо до заједничких рјешења. То нису српска, хрватска или бошњачка рјешења, него рјешења Републике Српске и Федерације, која су дубоко уграђена у европски пут БиХ – нагласио је Додик.

 

Прича о наметању је антиевропска и руши стабилност и напредак БиХ, рекао је он и додао:

 

– О европском путу нису одлучивали други, нити то могу, то је једина ствар око које смо усаглашени сви у БиХ. Република Српска и Федерација су спремне и јасно дајемо до знања да од ЕУ очекујемо много више од једног позитивног извјештаја. Кључна ријеч је датум. Ми у Српској и Федерацији урадили смо оно што је до нас и настављамо истим темпом да приводимо крају оно што је преостало. Сада је све до Европе – јасан је предсједник Српске.

Остале Вијести