НОВОСТИ

Prije 26 godina formiran fočanski odred specijalne  brigade MUP-a Srpske

06/05/2021

Policijska uprava Foča obilježila je danas, služenjem parastosa poginulim i preminulim policajcima, polaganjem cvijeća i prisluživanjem svijeća, 26 godina od osnivanja Devetog odreda Specijalne policije Republike Srpske.

 

policija

Policijska uprava Foča

 

Parastos je služen ispred zgrade Policijske uprave, kod spomenika poginulim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske iz Foče.

 

Specijalna brigada MUP-a Republike Srpske formirana je 1992. godine, a njen deveti odred iz Foče osnovan je u maju 1995. godine i postojao je pet godina.

Veteran Devetog odreda Pajo Paprica istakao je da je jedinica formirana u zadnjoj godini rata i da su je činili iskusni i prekaljeni borci.

 

“To se i poznalo u kasnijim borbama. Najžešće bitke imali smo na trnovskom ratištu i na Treskavici gdje smo pružili jak otpor neprijatelju i nismo mu dozvolili da se spoji sa snagama iz Goražda”, podsjetio je Paprica.

On je dodao da je najmanje što mogu da urade da se sjete poginulih i preminulih saboraca.

“Nadamo se da će i naše buduće generacije čuvati tradiciju koju naslijede od nas. Ne smijemo da zaboravimo, moramo da pamtimo”, poručio je Paprica.

 

Specijalna brigada policija bila je jedan od elitnih jedinica Srpske, koja je dala veliki doprinos njenom očuvanju.

Tradiciju Specijalne brigade nastavila je da baštini Specijalna policija.

Izvor: Fočanske novosti

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести