НОВОСТИ

Приједор: Преко 12.000 грађана присуствује обиљежавању Дана сјећања на страдале и прогнане у “Олуји“

04/08/2023

Република Српска и Србија заједнички обиљежавају Дан сјећања на све страдале и прогнане Србе у Погрому “Олуја”, хрватској војно-полицијској акцији 1995. године. Централни догађај први пут обиљежава се у Српској – у Приједору.

 

 

Обиљежавању присуствује преко 12.000 грађана.

Управо су они, громогласним аплаузом поздравили званичнике Српске и Србије по доласку.

Град Приједор одабран је као први град који је дочекао колону од 220.000 крајишких Срба која је прошла кроз Приједор.

Додик: “Олуја” удружени злочиначки подухват САД и Хрватске
Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је акција “Олуја” била удружени злочиначки подухват САД и Хрватске која је једва дочекала да етнички очисти овај простор од Срба.

Патријарх Порфирије: Молимо се за своју невино пострадалу браћу и сестре Србе
“Данас смо се сабрали не само због тога што имамо право и ми на свој бол и сјећање на своје ближње невино пострадале, него прије свега због тога што имамо потребу да се молимо Богу за спасење њихових душа. Молимо се за своју невино пострадалу браћу и сестре Србе. Молимо се да Бог да утјеху свима. Сабрали смо да се молимо за мир у свима нама. Као православни Хришћани, позвани смо да тако поступамо чак и онда кад неки други предвиђају и игноришу наш бол и наше жртве”, рекао је патријарх Порфирије.

Вучић: “Олуја” највеће етничко чишћење, Србија ће увијек бити уз Српску
Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да је хрватска акција “Олуја” злочин етничког чишћења, иако то у Европи не желе да кажу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести