НОВОСТИ

Пријем за пензионисане припаднике МУП-а: Генерација која је изнијела судбину Српске (ФОТО)

02/04/2024

Поводом Дана полиције, у Центру за обуку у Залужанима, одржан је пријем и дружење за пензионисане припаднике Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

 

 

Захвалност и заслугу онима који су од настанка полиције Српске били њени припадници исказали су министар унутрашњих послова Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић.

 

Драган Милић из Котор Вароша 30 година радио је у МУП-у Републике Српске као припадник прве генерације полиције. Истиче, да је велика част била бити дио ове институције од њеног настанка.

 

– Била ми је част да се одазовем, нисам се двоумио, то је моја кућа и не значи ако сам отишао у пензију да сам отишао из полиције. Дио нас и срца и душе остаје у полицији – рекао је Милић.

 

Без обзира на то што сам сада пензионер, ја ћу увијек бити на располагању нашем Министарству, рекао је Драгиша Шкорић из Градишке.

 

– Данас сам почашћен и захваљујем се свима који су нас се сјетили и указали нам част да и ми будемо дио прославе поводом дана полиције – истакао је Шкорић.

 

Ова генерација пензионисаних полицајаца започела је свој радни вијек између 1992. и 1995. године, и дали су немјерљив допринос у стварању и очувању Републике Српске, рекао је министар Синиша Каран

 

– Ово су данас наше колеге који су изнијели судбину Српске. МУП се родио са Републиком Српском и живи и дан данас. То је прва организована институција Српске – истакао је Каран.

 

Ове године око 500 полицајаца одлази у пензију, који су свој радни вијек започели почетком Одбрамбено-отаџбинског рата.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести