НОВОСТИ

Приоритет оснивање катастра непокретности

22/12/2023

Оснивање катастра непокретности један је од приоритета Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове Републике Српске.

 

 

Закључено је то након састанка на Козари са шефовима подручних јединица и канцеларија.

“Да додатним напорима и формирањем комисије од стално запослених радника додамо један позитиван импулс и убрзамо оснивање катастра непокретности. Сматрамо да је једино јединствена евиденција је рјешење када је у питању Република Српска”, каже Драган Станковић, директор Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове.

Ово је јединствен одговор и на покушај одузимања имовине Републике Српске, поручио је Милимир Говедарица, правобранилац Републике Српске. Упозорио је да се тако нешто већ дешава на терену, и то на линији разграничења у рубним општинама.

“Извјесни проблем који је био је Источна Илиџа када су на нашу територију чак и гдје је извршено излагање покушали упад на имовину па су поставили биљеге унутар 100, 200, 300 метара у Републику Српску. Због тога је значајна сарадња Правобранилаштва и Геодетске управе. Изашли смо на терен и сада ти биљези нису ту. Граница мора бити тамо гдје је утврђена Дејтоном”, каже Говедарица.

Народни скупови под називом “Граница Постоји” јасно су показали да грађани Републике Српске знају да је територија један од основних показатеља државности. Управо зато је важно да нема никаквих нејасноћа када је ријеч о томе гдје пролази линија разграничења, нарочито након бројних покушаја одузимања имовине Републике Српске.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести