НОВОСТИ

Радан Остојић још четири године на челу БОРС-а; Очување Српске приоритет

01/11/2023

Актуелном предсједнику Борачке организације Републике Српске Радану Остојићу потврђен је мандат за наредне четири године на овој функцији.

Остојић је на Изборној скупштини БОРС-а добио подршку 120 делегата, док је његов противкандидат предсједник општинске Борачке организације Братунац Зоран Гвозденовић добио седам гласова. Приликом избора три делегата су била суздржана.

 

– Очување Републике Српске, борба за бољи материјални положај борачких категорија, његовање слободарских традиција, слога и јединство су циљеви и задаци Борачке организације Републике Српске у наредном периоду – поручио је Остојић.

 

Остојић је истакао да су велики изазови у питању који се тичу Републике Српске и њених надлежности.

 

– У том погледу БОРС мора дати свој допринос и постати неки кохезиони фактор који ће дјеловати између власти и опозиције на смиривању ситуације и дефинисању општих националних интереса Српске – рекао је Остојић у Бањалуци послије Изборне скупштине БОРС-а.

 

Остојић је нагласио да Срби и Република Српска треба да договоре неких четири до пет питања који би представљали општи национални интерес и око чега би стале све политичке партије, невладине организације и грађани Српске.

 

– Ако желимо да сачувамо Републику Српску и народ, то морамо да урадимо – истакао је Остојић.

 

Он је рекао да је БОРС у протеклих годину и по дана откако је на функцији предсједника постигао значајне помаке на побољашаљу материјално-социјалног положаја борачких категорија, те нагласио да се на томе неће стати.

 

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести