НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Рајилић: Хитан састанак међурелигијског вијећа због ратнохушкачких изјава Кавазовића

30/07/2023

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић сматра да би Међурелигијско вијеће БиХ хитно требало да одржи састанак због ратнохушкачких изјава поглавара Исламске заједнице у БиХ Хусеина Кавазовића.

 

 

– Међурелигијско вијеће је заказало у свом досадашњем раду јер се уопште није бавило проблемом народа и вјерника, али би требало бар да ономе ко шири мржу и ратнохушкачке изјаве ускрати да буде вјерски представник једног народа – изјавила је Рајилићева.

Према њеним ријечима, за српски народ неприхватљиве су изјаве Кавазовића у којима позива на рат, умјесто да позива на мир, молитву, благостање, рад и суживот међу народима у БиХ.

– Каква је то религија која пропагира рат и борбу, јер исламска вјера треба да је вјера мира, а не рата. Никада нисте могли чули православног или католичког свештеника да позивају на рат јер они стално позивају на мир – истакла је Рајилићева.

Она је навела да Кавазовић није једини који позива на рат, већ да постоји организована и увезана хајка представника исламске вјере са политичарима из Федерације БиХ /ФБиХ/ који износе овакве или сличне ставове.

Рајилићева је закључила да српски народ не треба придавати никакав значај оваквим или сличним изјавама из ФБиХ, већ треба да живи у миру и толеранцији са другим народима на овом простору.

Поглавар Исламске заједнице у БиХ Хусеин Кавазовић на јучерашњем отварању новоизграђене џамије у Сапни поручио је да ће се Бошњаци “борити до краја за сваки педаљ земље”.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести