НОВОСТИ

Рајилић: Нико не може спријечити прославу рођендана Српске

04/01/2024

Предсједник Удружења жена жртава рата Републике Српске Божица Живковић Рајилић изјавила је да, без обзира на сталне пријетње, нико не може да спријечи прославу 9. јануара – Дана Републике јер становници Српске то чине с љубављу.

– Дан Републике је за нас најважнији празник и са поносом ћемо га и ове године прославити, а надамо се још много година и деценија – рекла је Рајилићева Срни.

 

Она је напоменула да се ове године обиљежавају 32 године од настанка Републике Српске и истакла да се Дан Репулике слави у миру и напретку иако постоје стални напади на Српску из неких кругова у Федерацији БиХ и од гостујућих странаца у БиХ.

 

Рајилићева је подсјетила да се на прославама окупљају најутицајнији људи из политике, привреде и културе, као и они који су старали Републику Српску.

 

– Никада нећемо дозволити укидање Републике Српске и спречавање прославе Дана Републике! – поручила је Рајилићева.

 

Девети јануар се слави као Дан Републике Српске јер је тог датума 1992. године настала под првобитним називом Српска Република БиХ.

 

Основали су је српски посланици у тадашњој Скупштини БиХ након што су прегласани у кључним питањима о опстанку Југославије, а припадници друга два народа кренули у сецесију мимо воље Срба који су имали статус конститутивног народа.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести