НОВОСТИ

Референдум у Бијељини; До 9.00 часова гласало 5,8 одсто бирача

19/03/2023

На референдум о опозиву градоначелника Бијељине Љубише Петровића до 9.00 часова изашло је 6.310 бирача, односно око 5,8 одсто од укупног броја са правом гласа, изјавила је предсједник Комисије за спровођење опозива Дијана Савић Божић.

 

 

– Врло сам задовољна излазношћу и тиме што су ови људи успјели да гласају с обзиром на комплетне опструкције и притисак који се врши на свим бирачким мјестима – рекла је новинарима Божићева.

Грађани Бијељине данас се на референдуму изјашњавају да ли су за опозив градоначелника Љубише Петровића, а право гласа има око 112.000 бирача.

Референдумско питање гласи “Да ли сте за опозив /смјену/ градоначелника града Бијељине Љубише Петровића”, а гласа се “за” опозив или “против” опозива.

Референдум у Бијељини је први који се одржава у складу са новим Правилником о спровођењу опозива који је крајем прошле године донесен у Народној скупштини Републике Српске.

Опозив градоначелника, који је из СДС-а, покренуло је 25 одборника Скупштине града 8. фебруара, а подржава га широка Народна коалиција “Покренимо Бијељину”, предвођена СНСД-ом.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести