НОВОСТИ

ЗБОГ ЊЕНЕ ХУМАНОСТИ, МОЖДА ЈЕ ПРОГЛАСЕ ЗА СВЕТИЦУ! Знате ли ко је Јелена Савојска и зашто је тражила дворску даму из Србије? |

ИДЕМО ЛИ ЊИХОВИМ СТОПАМА? Стефан Немања и Стефан Првовенчани су стварали државу, а Свети Сава је испунио духовним и културним садржајима! |

Коме смета суверенистичка политика Српске и пријатељска веза са Мађарском? |

Цвијановић: Јефтин популизам без уставног утемељења, имовина припада ентитетима |

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ |

Амиџић-Шелдон: Свјетска банка наставља да пружа снажну подршку БиХ |

Убијени бијељински инспектор био на дужности; Осумњичени предат Тужилаштву |

Влада Српске: Више новца за права из система социјалне, дјечије и породичне заштите |

Додик: “Граница постоји” има историјски значај, бранимо нашу имовину |

ДЕМОС против скупљег паркинга у Бањалуци; Босанчић предао иницијативу Уставном суду |

Република Српска уједињена у борби за очување својих институција

29/08/2023

Нема ниједног разлога да буде забрањен скуп подршке предсједнику Републике Српске и директору Службеног гласника против којих је Тужилаштво подигло оптужницу због непоштовања одлука Кристијана Шмита. Рекао је ово предсједник Одбора за заштиту права Срба у Федерацији Ђорђе Радановић који подсјећа да је Одбор скуп уредно најавио полицији Кантона Сарајево за петак у 18.00 часова испред комплекса правосудних институција БиХ у Сарајеву.

 

 

Подршку скупу “Српска пред судом” данас је пружила и Борачка организација Републике Српске.

Све више је заинтересованих удружења и појединица из Републике Српске и других крајева да у петак, испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ јавно кажу шта мисле о монтираној оптужници и потенцијалном судском прогону предсједника Српске и директора Службеног гласника. МУП Кантона Сарајево на вријеме је обавијештен од организатора чиме су се стекли законски услови за одржавање скупа “Српска пред судом”.

– Све ће бити достојанствено. Ми желимо да се окупимо и кажемо своје мишљење у вези рада Тужилаштва. Скуп је одобрен и нема разлога да се забрани. Да би се забранио МУП би морао донијети посебан акт, а тога нема, дакле скуп је одобрен и биће одржан 01. септембра у 18.00 часова – рекао је предсједник Одбора за заштиту права Срба у ФБиХ Ђпрђе Радановић.

Борци Републике Српске, окупљени у Борачкој организацији и Удружењу Ветерана подржавају најављено мирно окупљање испред Суда и Тужилаштва БиХ с којег ће се како кажу послати порука подршке предсједнику и свим српским званичницима. Мора се јавно рећи доста лову на Србе и угрожавању дејтонске позиције Српске, поручују борци.

– Борачка организација Републике Српске подржава најављене протесте који треба да буду организовани у петак. Ако допустимо да нам високи представник и судије Бошњаци у Суду одлучују ко ће бити предсједник Српске, значи или је ово класични протекторат и овли ово води у унитарну БиХ за коју се нисмо борили – рекао је предсједник БОРС-а Радан Остојић.

– Окупићемо се и подржати митинг који ће се одржати 01. септембра пред зградама Суда и Тужилаштва БиХ. Морамо да устанемо и бранимо институције Републике Српске посебно предсједника и ево видимо колатерална штета је и в.д директора Службеног гласнике. Нема нам друге морамо бранити Републику Српску – рекао је предсједник Удружења Ветерани Републике Српске Зоран Миљановић.

СНСД подржава намјеру невладиних организација да пред Судом и Тужилаштвом БиХ искажу подршку институцијама Републике Српске и протест због монтиране политичке оптужнице против Милорада Додика и Милоша Лукића, потврдио је портпарол те странке Радован Ковачевић. Евентуална забрана скупа, каже била би порука да Срби у Федерацији немају никаква права.

– Разумјели смо да то “Српска пред судом” значи да се суди цијелој Српској и сваком Србину у БиХ, исто тако разумјели смо да то “Српска пред судом” значи да цијела Српска треба да се нађе пред овдје Судом и Тужилаштвом БиХ. Без обзира на то какаве ће одлуике бити позивамо грађане да се одазову организаторима и крену на овај скуп – нагласио је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.

У СДС-у и не знају за најављени скуп, бар тако кажу. Тако да је о подршци организаторима и позиву грађанима да у петак дођу у Сарајево излишно и говорити.

– На који начин ће се бранити ова два човјека о којима говорите то је њихова ствар. Сами протести – нисам ни знао док ми нисте рекли, вјерујте немам неки посебан коментар – каже делегат СДС-а у Клубу Срба Дома народа ПС БиХ Желимир Нешковић.

Док трају организационе припреме за скуп подршке предсједнику Републике Милораду Додику и в.д. директора Службеног Гласника Милошу Лукићу, из Суда БиХ и даље без одговора о захтјеву за изузеће судије Јасмнине Ћосић Дедовић која је добила оптужницу на потврђивање.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести