НОВОСТИ

Рогић: Ратнохушкачке поруке из Бужима лоша порука за будућност

06/08/2023

Предсједник Предсједништва Борачке организације Републике Српске Горан Рогић изјавио је да посљедње ратнохушкачке поруке из Бужима изазивају узнемиреност код српског народа и представљају лошу поруку за будућност, посебно зато што се у колонама у којима се узвикују ратни покличи налази велики број омладине и дјеце.

 

 

Рогић каже да такве ствари не доприносе суживоту те као посебно проблематично оцијенио присуство таквим догађајима политичких представника Бошњака, као што је бошњачки члан Предсједиштва БиХ Денис Бећировић.

– Надам се да ће правосудни органи БиХ једног дана смоћи храбрости да се позабаве овим – рекао је Рогић.

На друштвеним мрежама појавили су се снимци учесника “марша на Ћорковачу” који носе ратне заставе такозване Армије БиХ и узвикују “Алаху екбер”, а неки од њих су униформисани и носе зелене беретке.

Међу учесницима марша, који је одржан на подручју Бужима, био је велики број младих и дјеце.

Снимак је објављен на Фејсбук страници Удружења “Нанићеви Бужимљани” у чијем уводу пише да “иду путем легендарног команданта Изе, јер је и послије рата рат”.

У Бужиму је јуче обиљежено 28 година од смрти команданта 505. Бужимске бригаде Петог корпуса такозване Армије БиХ Изета Нанића, а цвијеће на његов споменик положио је и бошњачки члан Предсједништва БиХ Денис Бећировић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести