НОВОСТИ

Ромић: Политичка оптужница, Тужилаштво и Суд БиХ не могу добити ову правну борбу

15/08/2023

Савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић рекао је да оптужница против предсједника Српске Милорада Додика и в.д. директора Милоша Лукића има политичку димензију и да се самим подизањем оптужнице “удара” на највиши орган Републике и тако шаље порука српском народу да сваки грађанин може да одговара за наводно непоштовање одлука нелегитимног виског представника.

 

– Методом аналогије овакве оптужнице би могле бити подигнуте против било кога – министра правде, посланика у Народној скупштини, грађан, сваког ко наводно не поштује одлуке нелегитимног лица које се представља као високи представник – рекао је Ромић за РТРС.

 

Он је подсјетио да је предсједник Српске најавио подношење тужбе против тужиоца, истичући да је ријеч о уџбеничком примјеру злоупотребе службеног положаја у политичке сврхе.

 

Ромић је истакао да је право на страни Додика и Лукића, наводећи да Тужилаштво и Суд БиХ ову правну борбу не могу да добију.

 

– Надам се да ће Суд БиХ показати разумност и стручност и да неће потврдити оптужницу. Међутим, не треба се замајавати да неће бити под истим притиском као Тужилаштво – нагласио је Ромић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести