НОВОСТИ

Рунић: Додик окупља српски народ и подршка је Србима у ФБиХ

03/10/2023

Начелник општине Дрвар Душица Рунић изјавила је Срни да је предсједник Републике Српске Милорад Додик подршка Србима у ФБиХ и да води политику окупљања српског народа.

 

 

Рунићева је истакла да је предсједник Додик општинама у ФБиХ са већинским српским становништвом подршка у сваком смислу.

– Додик Србима у Федерацији БиХ, нарочито у општинама са изразито српском већином, од повратка до данас даје подршку и чува им леђа. Његова политика није политика дијељења, него окупљања и саборовања, што је одличје српског националног идентитета – рекла је Рунићева поводом саопштења Српског грађанског вијећа – Покрет за равноправност у БиХ у којем се наводи да “осуђују политику дијељења, цијепања и раздвајања коју заговара предсједник Републике Српске”, те да се залажу за афирмацију заједничког живота и дјеловања све три националне групе људи у БиХ.

Она је истакла да Додик кроз своје политичко дјеловање настоји очувати Дејтонски мировни споразум.

– Додик воли и промовише своје, а туђе поштује – нагласила је начелник општине Дрвар.

Према њеним ријечима, у укупним регионалним околностима када Србе окривљују за све, његово лидерство у Српској и политичко дјеловање у БиХ, гдје настоји очувати Дејтонски споразум, има потпуну подршку Срба у ФБиХ.

Остале Вијести