НОВОСТИ

Рунић: Додик увијек пружао подршку и сигурност српским повратницима

12/08/2023

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је да је предсједник Републике Српске Милорад Додик увијек пружао подршку, заштиту и сигурност српским повратницима у Федерацији БиХ.

 

 

– Док су други стидљиво одбијали да стану уз српски народ у првим данима повратка, предсједник Додик се није двоумио, био им је подршка, заштита и сигурност у свим недаћама кроз које пролазе – рекла је Срни Рунићева, која се налази на челу највеће повратничке општине у ФБиХ.

Рунићева истиче да је српском народу који живи на простору БиХ срећа што је на челу Републике Српске Милорад Додик, који ће, како каже, са својим јасним ставом и поштовањем уставности Српске још више учврстити подршку народа.

Она је навела да институције БиХ ажурно реагују само онда када треба оптужити Србе, а да их није брига што се ни након 25 година од доношења не проводе одлуке Уставног суда које треба да заштите српске интересе у ФБиХ.

Рунићева је указала да су српске повратничке општине у ФБиХ најнеразвијеније у БиХ због односа политичког Сарајева.

– Однос политичког Сарајева према општинама са српском већином у ФБиХ исказан је чињеницом да спадају у ред изразито неразвијених и ријетко насељених општина у чијим дијеловима се чини да је рат тек јуче стао – каже Рунићева.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести