НОВОСТИ

Савез логораша: Српска мора бити одбрањена

30/08/2023

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Анђелко Носовић рекао је данас да је овај савез подржао скуп подршке предсједнику Републике Српске Милораду Додику и в.д. директора Службеног гласника Милошу Лукићу “Српска пред судом” и позвао све логораше који су у могућности да дођу у петак на протест испред зграде Суда и Тужилаштва БиХ у Сарајеву.

 

 

– Српски народ мора да схвати да су покушаји узурпације Републике Српске преко тзв. високог представника, односно туристе Кристијана Шмита, вјечита тежња једног народа који је кроз историју тлачио и покоравао српски народ и то са великим жртвама – рекао је Носовић за РТРС.

 

Он је нагласио да Република Српска мора бити одбрањена и сачувана.

 

– Напокон морамо да схватимо, поготово и логораши, шта значи кад немамо слободу и републику и на све начине морамо и требамо да одбранимо Српску – поручио је Носоовић.

 

Он је поручио да је протест само један вид демократског отпора и начин да се покаже да свијету да српски народ овдје живи на својим вијековним огњиштима и да ће ту и остати.

 

– Важно је да се окупимо и изразимо незадовољство, огорчење и протест  и да бранимо Републику Српску, наше институције територију и српски народ – нагласио је Носовић.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести