НОВОСТИ

Шеранић: Клиника за општу и абдоминалну хирургију ради у изванредним условима

27/03/2024

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да Клиника за општу и абдоминалну хирургију Универзитетског клиничког центра Републике Српске ради у изванредним условима и најавио нове програма.

Шеранић је разговарао са руководством и љекарима УКЦ-а о активностима које се односе на скрининг програм карцинома дебелог цријева.

 

Након завршетка мапирања капацитета за превенцију карцинома грлића материце и дојке, уз помоћ УКЦ-а, у ресорном министарству планирају мапирање капацитета за превенцију карцинома дебелог цријева и простате.

 

– Циљ је да се утврди чиме располаже Република Српска како би се могли одлучити да кренемо у скрининг програм и да превентивним активностима рјешавамо питање ових обољења – навео је Шеранић.

 

Разговарано је и о отварању додатних капацитета када је ријеч о једнодневној лапароскопској хирургији како би био убрзан пут пацијента кроз клинику, а касније и рехабилитацију.

 

– Било је ријечи и о уређењу простора, набавци нове опреме, едукацији наших љекара. Наставићемо праксу раних јутарњих састанака са љекарима на добробит свих, нарочито пацијената – истакао је Владо Ђајић, директор УКЦ Бањалука.

 

Министру Шеранићу је уручена и захвалница Клинике за општу и абдоминалну хирургију УКЦ-а, која предњачи по резултатима, броју обављених операција и едукација, рекао је начелник клинике Зоран Алексић.

 

Алексић је изразио наду да ће клиника наставити напредак и да ће пацијенти бити све задовољнији.

 

Захвалница је уручена и генералном директору УКЦ.

Коментари

0

Пошаљи коментар

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести