НОВОСТИ

Шеранић-Селаковић: Србија и Српска планирају заједничку установу социјалне заштите

04/04/2023

Србија и Република Српска одржаће током маја заједничку конференцију центара за социјални рад, а једна од тема биће заједнички рад на заштити дјеце са проблематичним понашањем, поручили су данас послије састанка министри Никола Селаковић и Ален Шеранић.

 

 

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Никола Селаковић рекао је да Србији и Српској недостаје потписан споразум о социјалној заштити, а на основу споразума о специјалним везама.

– Тај споразум треба да буде основ за сваку даљу сарадњу између наша два система, како центара за социјални рад, тако и завода за социјалну заштиту који ми имамо, а Република Српска жели да формира – рекао је Селаковић.

Он је оцијенио да сарадња фактички постоји, али се своди на интервентне ситуације и добру вољу, те да нема институционални оквир.

– Договорли смо се да у мају буде велика конференција између центара за социјални рад са читаве територије Србије и Републике Српске, а да до тада припремимо споразум о сарадњ на пољу социјалне зашите – рекао је он.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић потврдио је значај заједничког рада на овим темама, те истакао да ће будућа конференција бити прилика да се више чује од проблематици рада са дјецом са проблематичним понашење.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести