НОВОСТИ

Скуп “Граница постоји” у Херцеговини; Наставља се одбрана народне воље

27/10/2023

На магистралном путу Љубиње-Столац одржан је скуп под називом “Граница постоји”, којим грађани Српске исказују противљење због подизања оптужнице правосуђа БиХ, против предједника Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора Службеног гласника Милоша Лукића.

 

 

Окупљени грађани и данас са овог мјеста, међуентитетске границе на магистралном путу Љубиње -Столац, шаљу поруке подршке институцијама Српске у одбрани надлежности.

Кажу да само траже достојанство и поштовање, да се поштују границе и институције.

– Своје бранимо, туђе нећемо – такође је једна од порука која се шаље данас.

Падала је јака кише, а упркос томе, скупу је присутвовало више од 1.800 грађана.

Вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић изјавио је данас да су се окупили на скупу “Граница постоји” на ентитетској граници између Љубиња и Стоца с циљем да наставе да бране вољу народа и институције Српске.

– Наш посао је да, као и до сада, поштујемо одлуке институција Републике Српске – рекао је Лукић на скупу.

Истакао је да суђење њему и предсједнику Републике Српске Милораду Додику у Суду БиХ представља наставак активности усмјерених против Републике Српске и њених институција.

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић рекао је да је порука свима да, ако желе некоме да суде без разлога и да га осуде, онда нека суде “свима нама”.

Генерални скретар СНСД-а Лука Петровић изјавио је данас на скупу “Граница постоји” на ентитетској граници између Љубиња и Стоца да Република Српска има своје границе, да је неупитна и да ће постојати.

– Република Српска има своје границе које желимо да покажемо окупљајући се на скуповима “Граница постоји”. Српска је неупитна и народ је и по киши и по вјетру дошао данас да покаже да Српска постоји и да ће постојати – рекао је Петровић.

Скупу присуствују министри управе и локалне самоуправе Републике Српске Сенка Јујић, министар породице, омладине и спорта Селма Чабрић, вршилац дужности директора Службеног гласника Републике Српске Милош Лукић, генерални секретар СНСД-а Лука Петровић, посалници, представници општинских одбора СНСД-а и коалиционих партија, као и велики број грађана из Источне Херцеговине.

На скуповима под мотом “Граница постоји” који су почели 1. септембра грађани су исказали противљење због подизања оптужница правосуђа БиХ против предсједника Републике Српске Милорада Додика и вршиоца дужности директора “Службеног гласника” Милоша Лукића.

Претходни скуп одржан је у петак, 20. октобра, на међуентитетској граници у Језеру.

Осим у Језеру, ови скупови су одржани у Новом Горажду, Пелагићеву, Добоју, на Лапишници у општини Источни Стари Град, Рибнику, Фочи, Оштрој Луци, Власеници, Источном Новом Сарајеву, Лопарама и Невесињу.

ПРАТИТЕ НАС

Komentara bez...

Остале Вијести